Karanfil çiçeği anlamı ve bakımı hakkında

tarafından
2535
Karanfil çiçeği anlamı ve bakımı hakkında

Karanfil çiçeği, Akdeniz bölgesinden gelir ve antik çağlardan beri süs bitkisi olarak yetiştirilir. Bahçe karanfillerinin çoğu yaz boyunca mayıs sonundan veya haziran ayından itibaren çiçek açar. Buna karşılık, yıllık yaz karanfilleri (Dianthus chinensis) kışın hayatta kalmaz, ancak sonbaharda bolca çiçek açar.

Karanfil, syzygium aromaticum ağacının çiçekli tomurcuklarıdır.

Karanfil Yer ve Toprak

Bol güneş, gevşek, besin açısından zengin olmayan toprak ve nem yok – bu yer gereksinimleri çoğu karanfil çiçeği türünün bitki etiketlerinde okunabilir. Bu tür gereksinimlerle, popüler romantik yaz çiçekçileri, terasta ve balkonda saksılar, kutular veya diğer güzel saksılar için idealdir .

Harika karanfil çiçeği

Karanfil Çiçeği Ekimi

Karanfil çiçeği ekmenin en ideal zamanı ilkbahardır. Yatağa karanfil ekerken, türüne ve çeşidine bağlı olarak 20 ila 30 santimetre mesafe bırakın. Metrekare başına ortalama 10 ila 18 bitki bulunur. Doğru ekim mesafesi ile ilgili tüm bilgileri bitki etiketinde de bulabilirsiniz.

Karanfil Çiçeği Bakımı

Karanfil çiçeği bakımı çok kolaydır. Karanfillerin çok fazla suya ihtiyacı yoktur. Çime benzer yapraklar nedeniyle çok az nem buharlaşır çünkü bunlar da bir bal mumu tabakasıyla kaplıdır. Döllenme de kesinlikle gerekli değildir. Yeni çiçeklere yer açmak için solmuş çiçek sapları düzenli olarak çıkarılmalıdır.

Çoğu karanfil türünün bölünmesi zordur. Kural olarak, koşucu oluşturmazlar, ancak yalnızca merkezi, hafif dallanmış, derin bir ana köke sahiptirler.

Karanfil çiçeği Önemli türler ve çeşitler

Karanfil çiçeği satın almak isteyenler seçim yapmakta zorlanırlar: ürün yelpazesi çok geniştir. Türkiye’de yoğun yetiştirme sayesinde son zamanlarda karanfil çeşitleri akla gelebilecek tüm renk çeşitlerinde bize geldi ve bu da ekicilerde iyi bir ruh hali sağlıyor. Biraz eski moda “büyükanne çiçeklerini” modaya uygun bitkilere dönüştürmeyi başardılar. Yaratıcı bitki kombinasyonları söz konusu olduğunda hayal gücünün sınırı yoktur.

Ana vatanı Endonezya olan karanfil, ağız kokusu için birçok medeniyette tercih edilmiş

Çoğu karanfili çoğaltmanın en iyi yolu kesimler yapmaktır . Yaz başında, mümkün olduğunca çiçeksiz sürgünlerden alınır ve kumlu saksı toprağına yerleştirilir. Ekim özellikle Bart karanfil ve Heart karanfil olarak kısa ömürlü türler için tavsiye edilir.

pembe karanfil çiçeği

Hastalıklar ve zararlılar

En büyük tehlikeler yaprak bitleri ve salyangozlardan kaynaklanmaktadır . Bahçedeki yer çok nemli veya çok gölgeli ise, karanfiller mantar hastalıklarına karşı hassastır.

Ayrıca kendine has aromasıyla yemeklerde ve tatlılarda kullanıldığında farklı bir tat vermektedir.

Kokulu karanfiller özellikle saksılar için, özellikle bahar karanfilleri için popülerdir. Çok dikkat çekici kokulu bir potpuri oluşturmak için baharatlı otlarla karışan taze ve tatlı bir aroma ile koltuğun yakınında cezbediyorlar. Kekik, biberiye , lavanta , fesleğen, adaçayı veya nane saksıdaki aromatik partnerlerdir. Sadece bir tür karanfil ve bir veya iki bitki içeren küçük kombinasyonlar güzeldir. Bu arada, bitki mutfağı için ara sıra hasat yaparsanız veya vazo için bir buket karanfil keserseniz, topluluk size karşı tutmaz.

Karanfilin  faydalarını sıralayacak olursak Manganez, potasyum, demir, selenyum ve magnezyum gibi minerallerin yanı sıra, A vitamini ve beta-karoten içerir.

Karanfil Çiçeğinin Anlamı

Pembe karanfil anlamı kısa ve öz olarak şefkat ve içtenlik anlamına geliyor. Kırmızı karanfil anlamı aşkı ifade etmekte ve sıcaklığı temsil etmektedir. Beyaz karanfil saflık ve temizlik anlamına gelmekle beraber genel olarak erkeklere alınan bir çiçek türüdür.

Karanfilin  faydalarını sıralayacak olursak Manganez, potasyum, demir, selenyum ve magnezyum gibi minerallerin yanı sıra, A vitamini ve beta-karoten içerir.
Karanfil çiçeği ekmenin en ideal zamanı ilkbahardır.
Bahçe karanfillerinin çoğu yaz boyunca mayıs sonundan veya haziran ayından itibaren çiçek açar. Buna karşılık, yıllık yaz karanfilleri (Dianthus chinensis) kışın hayatta kalmaz, ancak sonbaharda bolca çiçek açar.
Ana vatanı Endonezya olan karanfil, Akdeniz bölgesinde yetişir.