Menekşe Çiçeği Bakımı ve Anlamı

tarafından
900
Menekşe Çiçeği Bakımı ve Anlamı

Menekşe çiçeği bakımı ve anlamı hakkında bilgi edinmek istiyorsanız doğru yere geldiniz. Burada

Menekşenize nasıl bakacağınızı ve çiçeğin anlamını öğreneceğiz. Sonrasında bu makaleyi okuyarak, menekşelerinize doğru bakıp bakmadığınız belirleyebileceksiniz.

Menekşe çiçeği anlamı

Denge ve uyumu temsil eder, ancak aynı zamanda sembolize eder.

Menekşe çiçeği bakımı

Menekşelere bakmanın ve büyütmenin birkaç yolu vardır, ancak yapmanız gereken birkaç basit adım vardır. Çiçeği büyütmek için, nötr ila asidik bir ortamda büyümeyi sevdiğini unutmayın. pH dengesi ve haftada bir kez sulanması en iyisidir. Menekşe çiçeği de düzenli olarak yararlanır. Malçlama, ancak kök çürümesine neden olabileceğinden durgun koşullardan kaçının.

İlkbaharda menekşeler çiçek açar ve çok sayıda tozlayıcıyı çeker. Bu nedenle cam kenarlarında durması tavsiye edilir. Manevi olarak değerinin büyük olduğu bilinen bu çiçek türü ülkemizde yaygındır. Bu nedenle fiyat olarak da uygundur. Ancak uygun şekilde bakılmadığında hızlıca solar.

Henüz bir Menekşe çiçeği yetiştirmediyseniz, bakımdan önce onu daha iyi tanımanız gerekir.Örneğin Afrika menekşeleri gelişmek için özel toprağa ihtiyaç duyar. Bu, hayati önem taşıdığı anlamına gelir. İyi drene edilmiş ve gevşek toprak kullanın. Toprağa organik madde eklemek gerekli olabilir. Afrika menekşesini tohumdan da ekebilirsiniz. Ancak unutmamalısınız ki, kökleri nemli tutulmazsa iyi büyümez.

Menekşeleri etkileyen haşereler arasında yapraklarda beyaz toz gibi görünen et böceği bulunur. Enfekte olmuş yaprakları kaldırarak kontrol altına alınabilirler, ancak onları çok fazla sulamayın! Külleme, menekşelere zarar verebilecek başka bir böcektir, bu yüzden fazla sulamadığınızdan emin olun. Ardından menekşenizi giriş kapıları ve vantilatör gibi hava cereyanlarından uzak tutun.

Menekşe çiçeği özellikleri

Menekşe çiçeğinin bakımı ve anlamı bu narin çiçeği dikerken öğrenilmesi önemlidir. Tarihsel olarak menekşe, romantik görünümünden dolayı sevgiyi ve bağlılığı simgelemiştir. Cazip kokusu nedeniyle yüzyıllardır parfümlerde popüler bir bileşen olmuştur. Bazılarında kültürlerde, bu çiçek, romantik talipleri cezbettiği söylendiği için Meryem Ana ile ilişkilendirilir. Bu cenazeler için iyi bir seçim olarak kabul edilir çünkü her yıl çiçek açar.

Şubat ayı boyunca menekşeler, Şubat ayında doğan insanların doğum çiçeğidir. Birçok kültürlerin menekşelerle güçlü bağları vardır ve bunlar manevi vesilelerle verilir. Menekşe türlerinin kalp şeklinde yaprakları ve narin taç yaprakları vardır, bu da onları harika bir seçim yapar.

Menekşe çiçeği neyi sembolize eder?

Menekşe çiçeğinin birçok sembolik anlamı ve kültürel çağrışımları vardır. Hıristiyanlıkta din, bu çiçek Meryem’in alçakgönüllülüğünü ve bağlılığını sembolize eder. Anlamları alçakgönüllülük, güçlü iletişim ve sevgidir.

Menekşe, Filipinler’de, özellikle başkentte popüler bir çiçektir. Sıklıkla bulunur ve sevilen birini onurlandırmak için verilir. Bu çiçeğin sembolizmi tarih açısından zengindir. Antik Yunanistan’da, M.Ö. menekşe, bilgelik ve tanrıça Athena ile ilişkilendirildi ve Romalılar da buna inandılar. Victorialılar genellikle menekşeleri keder ve kederi belirtmek için kullandılar.

Menekşeler hakkında özel olan nedir?

Menekşeler benzersiz çiçek anatomisine ve özelliklerine sahiptir. Birçok türün özel uyarlamaları vardır. Bu çoğaltma başarısını sağlamak içindir. Bazı menekşeler ışığa ve havaya tepki vererek çiçeklerini açar. Polenlerin ve nektarın yıkanmasını önlemek için yağmur yağdığında yere doğru yağmurla sulanır. Diğer menekşeler, canlı tohumlar üretmek için gerekli tüm parçaları içeren kendi kendine döllenen bitkiler de dahil olmak üzere başka üreme yöntemlerine sahiptir.

Birçok insan, yumuşak kokuları ve güzel görünümleri nedeniyle menekşelerle romantik ilişkilerde kullanır. Parfümlerde popüler bir bileşendirler ve uzun zamandır parfümlerle ilişkilendirilmişlerdir. İlkbaharda açan ilk çiçeklerden biri olan menekşeler, birçok çeşit tozlayıcıyı da kendine çeker. Genellikle yemeklerde tatlandırıcı olarak da kullanılırlar. İster aşık olun, ister onu arayın, menekşeler sevgi ve sadakatin sembolüdür